Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Monday, October 4, 2010

KENAPA KERAJAAN PULAK KENA BERI RM5JUTA?

RM5 juta untuk 5 syarikat petroleum
KUALA LUMPUR 4 Okt. - Kerajaan telah memperuntukkan RM5 juta kepada lima syarikat petroleum untuk membina kemudahan adunan/campuran dan infrastruktur untuk menyokong pelaksanaan penggunaan biodiesel B5.
Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi, Tan Sri Bernard Dompok berkata, kerajaan telah memberi kepada syarikat petroleum sebanyak RM1 juta setiap satu menerusi Lembaga Minyak Sawit Malaysia.
"Wang yang diperuntukkan ialah untuk pembinaan kemudahan dan infrastruktur campuran dan seharusnya tiada masalah untuk mereka menyiapkannya menjelang Jun 2011," katanya kepada pemberita di Seminar dan Pameran Minyak Sawit Antarabangsa hari ini.
Beliau berkata, syarikat-syarikat yang dikenalpasti menerima peruntukan tersebut ialah ialah Petronas, Shell, Chevron, Exxon Mobil dan BHP.
Katanya, rancangan biofuel untuk tahun depan masih lagi pada sasarannya.
Biofuel itu ialah untuk kegunaan awam tahun depan dan akan dilaksanakan secara berperingkat dengan wilayah tengah Semenanjung terdiri daripada Lembah Klang, Negeri Sembilan dan Melaka.
Biofuel B5 ialah campuran diesel dengan lima peratus biodiesel berasaskan minyak sawit.

No comments: