Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Sunday, October 10, 2010

BANDUAN PEJUANG PROTES & DEMO DIANUGERAH HADIAH NOVEL KEAMANAN !9 Oktober 2010 Oslo, Norway - Seorang banduan dari China Liu Xiaobo 54 semalam tealh dinugerah hadiah Novel Keamanan atas usaha memperjuangkan hak asasi manusia.
Beliau dihargai atas usaha kerasnya yang tidak melibatkan keganasan untuk mempertabatkan hak-hak asasi manusia di China.

Xiaobo telah dipenjara pada 2008 kerana membantu menganjurkan protes dan menulis satu dokumen dikenali sebagai Charte 08 .Antaranya menyeru kepada perubahan politik.
Begitu juga saranan dan desakan pada kebebasan berhimpunan dan meluah ekpresi dan beragama.
Kalau di Malaysia Pejuang PKR seperti DS Anwar Ibrahim, Zunar dan pejuang PAS serta pejuang DAP sewajarnya layak menerima anugerah ini. Tetapi anugerah ISA selalunya yang diperolehi.

No comments: