Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Friday, October 15, 2010

AKHIRNYA PLUS FULUS BOLOS

Kadar Tol selalu naik sejak sami tol lagi namun akhirnya PLUS jadi MINUS? RUGI? Bagaimana ini terjadi?
Itu pasal idea Pakatan Rakyat agar diambil alih PLUS memang bagus dan telah digunakan oleh DS Najib.
Ini mirip Syabas mahu dibeli oleh Kerajaan Selangor bilamana Syabas suka menaikkan kadar bagi menyelesaikan masalah pengurusannya.


KUALA LUMPUR 15 Oktober 2010.

RM23 Bilion dijangka adalah nilai urusniaga dari 2 pengurus dana kerajaan Malaysia bagi membeli operator lebuh raya utara-selatan, PLUS Expressways.
Seperti dilaporkan oleh akhbar bisnes Edge hari ini.Menurut laporan itu, Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) dan Khazanah Nasional akan membentuk organisasi hanya bertujuan khusus untuk mengambil alih aset dan liabiliti PLUS pada harga RM4.60 sesaham.Buat masa ini KWSP sudah pun memiliki 12.3 peratus saham dalam PLUS manakala Khazanah pula 55.2 peratus. Walaubagaimanapun pegawai-pegawai dari KWSP, Khazanah dan PLUS tidak dapat dihubungi untuk reaksi awal. Ini berikutan urus niaga saham PLUS di Bursa Malaysia telah digantung selama dua hari bermula semalam sementara menanti pengumuman daripada pemegang saham.
— Reuters

No comments: