Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Saturday, April 9, 2011

WAHAI POLIS, KELUARGA POLIS DAN KETUANYA ! INI BALA DARI ALLAH !

Pesanan sesama kita : Kita bukan suka bala yang berlaku ke atas Polis dan bakal Polis yang diharap menjaga keselamatan dan ketenteraman awam/rakyat dan negara. Cuma kita perlu ingat bala Allah kalau turun maka ia tidak memilih mangsa. Yang berhampiran dan sekitarnya akan hadapi kesannya. Oleh itu janganlah kita berbuat onar atau angkara atau kezaliman di dunia terutama kita yang ada kuasa.
Kepada pihak polis dan bakal polis dan pimpinan bawah hingga ke atas termasuk menterinya serta Perdana Menterinya kena insaf. Jangan sewenang-wenang memperkudakan anggota keselamatan polis dan tentera untuk kepentingan politik dan cara terbaik Keseluruhannya ialah tunjukkan keadilan di PRN Sarawak ke 10 ini.


Adenovirus Jangkiti Pula Pelatih 'Pusasda' Port Dickson

Para pelatih tentera menjalani pemeriksaan Di Pusat Latihan Asas Tentera Darat, Port Dickson

Kementerian Pertahanan semalam mengesahkan beberapa pelatih konstabel polis di Pusat Latihan Asas Tentera Darat (Pusasda) di Teluk Kemang pula disyaki dijangkiti tiga virus berlainan iaitu Adenovirus, Influenza A (H1N1) dan Leptospirosis.
Seramai 10 pelatih di Pusat Latihan Polis Port Dickson yang menjalani latihan di Pusasda itu disyaki dijangkiti virus berkenaan.
Daripada jumlah itu seramai tiga pelatih konstabel polis disahkan positif dijangkiti Adenovirus, seorang positif Leptospirosis dan empat lagi pelatih positif H1N1.
Lima orang lagi perajurit muda tentera pula mengalami demam kerana suhu badan melebihi suhu 38 darjah celcius.
Wabak terbabit mula dikesan pada 30 Mac lalu apabila seramai 38 orang pelatih di pusat latihan itu jatuh sakit sebelum dirujuk ke Hospital Port Dickson (HPD).
Semua mereka yang disyaki dijangkiti virus berkenaan kini dirawat di HPD manakala para pelatih yang menunjukkan tanda-tanda dijangkiti pula diasingkan di satu blok khas.
Ekoran masalah virus itu, para pelatih di pusat latihan berkenaan diberi cuti selama tiga hari bermula semalam manakala latihan untuk pelatih perajurit muda diteruskan.
Dicatat oleh Joe

No comments: