Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Monday, March 14, 2011

ZOY LEBIH BERBAHAYA DARI ZUNAR


Kartun yang memalukan Malaysia di mata dunia. Penghinaan kepada negara Jepun yang sedang dilanda bencana alam.
Kartunis Pakatan Rakyat Zunar hanya buat kartun menyindir pemimpin dan pentadbiran Negara sendiri telah dianggap memberhayakan negara. Bagaimana dengan Zoy yang lagi memalukan dan membahayakan Malaysia di mata dunia?

Inilah kartunis Mohd Zohri Sukimi atau lebih terkenal dengan nama penanya, Zoy. Mungkin sebelum ini kita tidak ambil peduli siapakah kartunis ini. Namun sejak salah satu karyanya yang mengaibkan Malaysia semalam mencetuskan kemarahan umum dan antarabangsa, menyebabkan kita hendak mengenali siapakah beliau. Profil kartunis Zoy adalah seperti berikut:

Kartunis ZOY
Nama : Mohd Zohri Sukimi
Tarikh lahir : 23 Januari 1959
Umur : 52 tahun
Asal : Klang, Selangor

No comments: