Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Tuesday, May 27, 2014

KINI SEORANG ANAK IBRAHIM RUJUKAN HANGAT MEDIA SELEPAS ANWAR DAN KHALID.

 Di Japan.."Ayah..saya nak jadi pemain badminton seperti Tago.".."Ayah ; Cikgu,saya hendak masukkan anak saya dalam kelab badminton sekolah.Sila beri tunjuk ajar cikgu."Dalam masa yang sama,si ibu bapa akan mencari inisiatif untuk memberi latihan tambahan kepada anak mereka dalam memajukan diri dalam badminton.Termasuklah,dengan pembacaan melalui laman web dan sebagainya.Anak kecil ini,akan terus mengenali badminton sejak dari Elementary School hinggalah peringkat University.


http://izuanibrahim84.blogspot.com
Rujuklah blog yang penuh analisa dan info berkaitan sukan terutama badminton oleh seorang Melayu Islam dari Malaysia
http://izuanibrahim84.blogspot.com/
KONNICHIWA..

Salam kepada semua..Tergerak dihati saya untuk melontarkan 1 topik yang mungkin memberi sedikit gambaran demi sebuah kesedaran..
1 ) Malaysia pernah mengatasi Japan 3-0 pada satu masa dahulu.Tetapi kini??
2 ) Malaysia pernah mengatasi Japan dengan mudah dalam sukan hoki..Tapi kini???
3 ) Malaysia pernah mengatasi Japan dengan mudah dalam sukan badminton..Tapi kini??
4 ) Malaysia merupakan kuasa dunia dalam Sepak Takraw..Namun kini,Japan menghampirinya??

Apa yang silap dan siapa yang perlu dipertanggungjawabkan??Seiring bidang saya,saya ingin menyentuh tentang badminton di Japan..Jika dilihat,badminton Japan belum maju seperti Malaysia..Tapi tahukah anda mereka sedang meningkat naik??Pengalaman saya melatih sekolah di Japan,seramai 40 orang setiap sesi latihan dan hampir separuh mampu digilap bakat..Itu baru sahaja sebuah sekolah..

11 comments:

Anonymous said...

Aku nak bgi tau skit.kat BAM tu kronisem dan sikap PERKAUMAN dh jadi akar umbi.korang perasan tak brapa ramai pemain MELAYU kena TENDANG .alasan PRESTASI MENURUN.MISBUN sampai terpksa kluar dek dasar PERKAUMAN hanye kerna dia MELAYU.sampai bila2 pun ANAK2 MELAYU BERBAKAT tiada peluang wakili Malaysia

Anonymous said...

sebab utamanya adalah kerana penglibatan pihak istana dan menteri2 dilantik menjadi big bos dalam semua sukan di malaysia..mereka2 ini bodoh dan tiada pengalaman dlm segala sukan..yg penting bg mereka adalah wang...sepatutnya dilantik mereka yg berpengalaman dlm sukan ataupun org2 lama dalam satu2 sukan kerana mereka ini pernah berkecimpung dlm sukan2 tersebut....

Mat Bon said...

Salam Anon 2:08 minit. Perkauman apa kebendanya kalau Presiden BAM tu Melayu. Exconya pun Melayu ... UMNO lagi! Perggh

Anonymous said...

Politik Melayu masuk sukan hancur Malaysia..letak jawatan belaka la..makan duit kerajaan tapi kerja politik je jalan..

Anonymous said...

Bukan perkauman tp presiden sebelum ini yg tk bagi bakat anak melayu meningkat. Tp ssya berharap la presiden yg baru jika ia berbakat tk kira anak melayu ke cina ke atau india atau siapa saja yg berbakat ketengahkanlah

Anonymous said...

Aku ngajar sklah kbgsaan, semua benda kena buat, kelab sukan, tapi...kelab badminton,gelanggang pn xdak,kelab bola,bola pn cikgu kena keluaq duit sndiri,ada padang,kena buat "pencawang YES" habih tu nk latih bdk di mn?..cakap pandai mengurus,hakikat PELINGKUP NEGARA!!! Malaysia boleh maju,tapi tnpa UMNO!!!mcm singapore n Brunei...hakikat mereka maju kerana tiada UMNO!!!!

Anonymous said...

Kaum Cina,walupun hny minoriti di sesuatu kwsn,tp kmdhan mereka bleh dikatakan lgkap..ada bomba skrela,dewan trtutup yg boleh buat acara n aktiviti sukan...tp melayu?pdg sekolah mkin habih...nk guna padang xboleh@boleh guna tp bercampur,dri bdk kecik smpi org tua..nk brsukan kena ada duit(p main futsal @ bdminton brbayar/yg miskin tgk je la) habih tggelam bakat2 yg ada..padang ada hbih kena buat projek..nk juara bilanya???

Anonymous said...

Mudah saja jangan bagi anak-anak kita aktif dalam bersukan kalau semua tak kena, kita bukan tak tau peruntukan sukan dari kerajaan semua dirembat kejalan yang bukan untuk sukan , jadi bila aktiviti sukan hendak dijalankan terutama disekolah-sekolah maka terpaksalah sumbangan dari para waris diperlukan itulah sebabnya pelbagai yuran tambahan dikenakan keatas murid-murid sekolah di Malaysia ini.

suahati said...

Dimalaysia pun semua ada dan secukupnya..tp sayang kesungguhan sahaja yg tiada terutama kp mereka2 yg dipertanggungjawabkan yg terdiri dr Persatuan sukan,guru sukan,pegawai sukan,dan yg dok bising sorak hanya Menteri Sukan saja sorang2.....sorak sahaja tampa pantaun,tindakan dan perancangan kerja sebaiknya tidak kemana.....

Rakyat pun satu...dah minat bersukan sbb semua nak masuk University dan bak anak2 mereka score 10A walaupun anak mereka tidak berapa cerdik belajar.......wallahualam

Anonymous said...

Dengar ceritanya Big Mastermind Jepun ni adalah MISBUN SIDEK. kalau ianya betul.... Sejuta Tahniah buat Misbun.. Anda telah buktikan anda bukan sampah.

rantai said...

Mat Bon: melayu umno yg diletak sebagai presiden, dll adalah cover-up je ... di belakang tabir tu semua bukan-melayu ... dan mereka menentukan segala-galanya ... untuk buat statmen atau apa-apa laporan kpd media baru suruh melayu umno tu cakap ... nampak gah melayu dan melayu umno kat luar cukup bangga ... kah..kah..kah..!!! semua lubang dibadannya dah kena sumbat dgn duit ... ikut je arahan yg bukan-melayu tu ... kah..kah..kah...!!!!