Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Thursday, August 22, 2013

SAMAN LALU LINTAS WANG TERPANTAS ?

Komen : Inilah penangan bila Kerajaan BN kontoi dari mengutip wang dari peminjam PTPTPN  dengan cara mengugut akan menyenarai hitamkan sesiapa yang kununnya degil tidakl membayar pinjaman tersebut. Apabila mendapat bantahan dari rakyat dan Pakatan Rakyat tiba-tiba KJ muncul menjadi hero  dengan memuji Kerajaan BN menarik/menangguh Cadangan Tindakah dari Menteri BN  YB Idris Jusuh. kini beralih pula mahu menggertak pemandu yg tak bayar saman.


secara dan mainan mereka mahu dapatkan wang dari rakyat 
Seramai 1.7 juta orang pemandu yang disenarai hitam oleh polis trafik mungkin dibatalkan lesen memandu jika mereka enggan membayar baki tertunggak saman lalu lintas.

Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar mengumumkan cadangan terbaru itu selepas tidak berpuas hati dengan keputusan keseluruhan Ops Selamat sepanjang penguatkuasaan 15 hari semasa sambutan Aidilfitri.

Sepanjang tempoh itu, sebanyak 17,831 kemalangan dan 258 kematian direkodkan.

"Kita tidak akan tunggu sehingga musim raya akan datang, kita mahu ambil lebih tindakan agresif secepat mungkin," katanya dalam sidang media hari ini.

No comments: