Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Wednesday, June 19, 2013

INILAH ANTARA DOSA UMNO YANG TUN MAHATHIR BUAT 'DONO'

  Komen : Teman rasa Tun Mahathir beruntung umur panjang gamaknya berkat doa orang alim termasuk Almarhum Ustaz Fadhil Noor .Almarhum dikatakan berdoa semoga Tun Mahathir(masa tu Dato Seri Dr. Mahathir) dipanjangkan umur agar beliau(Tun Mahathir) dapat melihat kerosakan dan 'kezaliman' yang telah beliau lakukan terutama sebagai Pengerusi UMNO Malaysia ketika itu dan sebagai Pengerusi BN dan Perdanan Menteri Malaysia semasa itu. 
Tetapi Tun Mahathir masih berdegil dan leka dengan kesihatan yang Allah berikan dan merasa dirinya sihat dan boleh berpolitik sehingga akhir hayat. Kita berdoa agar beliau bertaubat dan tumpukan dengan beribadat kepada Allah serta lebihkan bersama anak, cucu atau cicit bukan persiakan masa yang ada walaupun beliau telah menyaksikan rang lebih tua dan muda dalam keluarganya telah meninggalkan beliau lebih awal lagi.Dosa-dosanya termasuk bangunan tiada cf lagi disebabkan pembinaan lebih kepada close tender dan sekiranya projek bermasalah selepas dibina tiada tindakan dikenakan disebabkan penender adalah kroni yang telah diambil komisyen maka segan nak denda ..dan kalau ada tindakanpun wang kerajaan akan dikeluarkan untuk tampong perbelanjaan tersebut contohnya MRR2 di Kepong manakala contoh bangunan sekolah yang belum mendapat cf tapi telah digunakan ialah Sekolah Menengah Kebangsaan Bukit Sentosa 2.Bila CF tiada sukar mendapat peruntukan penyenggaraan dan akhirnya PIBG(Persatuan Ibu Bapa) yang akan menanggung kerosakan dan penambahan sekolah tersebut.Dan kerja tak beres dan menyusahkan rakyat ini terus diwarisi PM kini iaitu DS Najib.

HQ Umno dibina sebelum pelan diterima, dakwa MP

Anggota Parlimen Tanjung Ng Wei Aik mempersoalkan kerajaan Pulau Pinang pimpinan Gerakan sebelum ini yang didakwa membenarkan pembinaan Menara Umno sebelum pelannya dihantar atau diterima.
"Bagaimana negeri boleh tunduk kepada Umno dan membenarkan kerja-kerja dimulakan sebelum pelan bangunan dihantar?" 
Ng melontarkan pertanyaan itu dalam sidang media di Jalan Macalister, di mana penebat kilat daripada bangunan itu jatuh, sekali gus menyebabkan dua terbunuh ketika ribut melanda Pulau Pinang pada Khamis.
Ng mendakwa, kerajaan tempatan pada 23 Disember 1995 mengeluarkan kebenaran memulakan kerja khas kepada kontraktor bangunan, dua tahun sebelum pelan pertama dihantar pada 31 Julai 1997 dan pelan pengubahsuaian pada 24 Julai 1998.
Pada 1 Oktober 1996, timbalan ketua Menteri pada masa itu Shariff Omar melawat bangunan itu dan "merestui" pembinaannya walaupun pelan bangunan belum dihantar, dakwa Ng.

BERITA BERKAITAN :
KELEMAHAN PENGURUSAN MENARA UMNO PULAU PINANG PUNCA INSIDEN ?
Menara UMNO Pulau Pinang semasa awal pembinaannya pernah memperoleh RAIA Awards, latar belakang menara ini dipaparkan dalam majalah Architecture Australia , Nov 1998 , Vol 87 No.6 . Dari Majalah berkenaan, dipaparkan juga senarai kontraktor2 yang terlibat dalam pembinaannya .
"Architects and Interior Designers TR Hamzah & Yeang Sdn Bhd—project architect Ken Yeang. Developer South East Asia Development Corporation. Structural and Civil Engineers Tahir Wong. Electrical, Mechanical and Hydraulic Engineers Ranhill Bersekutu. Lighting Consultants NDY Lighting. Natural Ventilation Consultants Richard Aynsley, Phil Jones. Quantity Surveyor Juru Ukur Bahan Malaysia. Builder JDC Corporation." - sumber
Selain itu senarai konsultan dan kontraktor yang terlibat boleh juga dirujuk di laman web ini - sumber
 http://addin77.blogspot.com/2013/06/punca-tragedi-menara-umno-tersebar.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+addin77+%28addin77%29

3 comments:

ahlee said...

ChedDet buat PUTRAJAYA penat penat PAStu nak jual ngan lelong ngan CINA Kapir idea AHLUL BAHLOL sapa ni?

Anonymous said...

Yang dok jual tanah orang Melayu di Penang dan Johor tu orang PAS ke???? Usah dok sebok menegakkan benang basah!!!!

Anonymous said...

Orang bahlol dari puak Dumbno mana reti nak hadam fakta benar. Lagi mengarut campur fitnah lagi la puak Dumbno suka