Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Monday, May 20, 2013

INILAH BAHANA KERA DISUSUKAN ANAK SeNDIRI MAHU DIHALAU

kOMEN : Ibaratkera disusukan (diberi kad pengenalan dengan mudah ) tapi rakyat sendiri bila tidak mengundi BN dan komplen sebab SPR buat kerja menipu maka sanggup Menteri Dalam Negeri yang baru menghalaunya.Yang KPN baru terus bersuara lantang mengugut rakyat tanpa nmelihat samada Polis bertugas menjaga rakyat atau menakutkan rakyat?


2 KES rOMPAK BERLAKU MELIBATKAN Rumah kakak tAN sRI Muhyiddn DAN ADIK kETUA pOLIS nEGARA YANG BARU TELAH dirompak

Hanya dalam masa lima jam, dua kediaman milik anggota keluarga orang kenamaan negara dirompak dalam dua kejadian berasingan pada hujung minggu lalu.

Laporan China Press menyebut, kejadian pertama berlaku di kediaman milik seorang kakak kepada timbalan perdana menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin di SS3, Petaling Jaya.

Kediaman tersebut, sebuah rumah banglo, dilaporkan dipecah masuk pada jam 10 malam pada hari Sabtu.

Pada jam 3 pagi selepas itu, satu lagi kejadian rompakan dilaporkan berlaku di Mantin, Negeri Sembilan di sebuah rumah banglo milik seorang adik kepada ketua polis negara Datuk Seri Khalid Abu Bakar.

Seramai lima orang dalam keluarga terbabit diikat oleh lima orang perompak, dipercayai warga asing.

Menurut satu kiriman berita Nanyang Siang Pau, perompak berkenaan menghilangkan diri tanpa dikesan manakala mangsa enggan mendedahkan jumlah kerugian.

http://greenboc.blogspot.com/2013/05/baru-cakap-suruh-tumpukan-kes-jenayah.html

1 comment:

Anonymous said...

Orang kaya ...tak buat report polis pun tak apa...Duit tak luak punya..!