Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Friday, February 8, 2013

TABIK PADA PEMBERI MAKLUMAT, BIAR BN HANCUR LUMAT
Rakaman mesyuarat yang dipengerusikan oleh Pengurus Felda Sg Tengi yang dihadiri oleh Perkasa, Umno, Seranta, Majlis Belia Felda dan lain-lain. Motif menghalang Mazlan Aliman dan ANAK hanya semata2 ANAK kononnya pertubuhan haram.

Mesyuarat kumpulan samseng ini akan di serah kepada Peguam ANAK untuk tindakan undang2. Terimakasih kepada indiividu yang merakam dan share dlm laman sosial spt ini.

sebarkan, saksikan para samseng bermesyuarat.
Satu rakaman video mesyuarat untuk membincangkan huru-hara ketika ceramah Anak di Felda Sungai Tengi, Hulu Selangor pada 4 Februari lalu tersebar di internet.Rakaman 15 minit itu dimuat naik ke Youtube dengan tajuk “Perancangan jahat ‘Umno Untuk Serang Ceramah ANAK di Felda Sungai Tengi Terbongkar’.Ia memaparkan penerangan pengerusi mesyuarat yang dipercayai Pengurus Felda Sungai Tengi, berhubung tindakan menghalang ceramah Presiden Anak, Mazlan Aliman.Antara lain, pengerusi mesyuarat tersebut berkata tindakan itu direstui pegawai polis.

“Gerak kerja kita, kalau dia (Mazlan) terlepas juga masuk sepertimana pegawai polis cakap tadi, kita buat seolah-olah macam membantah lah, kita buat huru hara,”“Tapi jangan bergaduh, saya minta sangat lah jangan bergaduh..”Kenyataan itu segera disampuk salah seorang daripada mereka yang berkata “Kalau dah huru hara bergaduh jugak..” dan disambut ketawa mereka yang berada di situ.

Pengerusi Felda berkenaan kemudian menyebut arahan itu datang dari pegawai Polis Daerah Kuala Kubu Baru.“Kalau dia buat ceramah tu kita buat bising lah, Itu yang pegawai polis daerah Kuala Kubu Baru, pesan kat saya tadi,” katanya dipetik dalam rakaman itu sambil menambah ia dilakukan dengan tujuan membatalkan program tersebut.

Dalam pada itu maklumat di Facebook menyatakan mesyuarat itu dihadiri pengurusan Felda Sungai Tengi, Perkasa, Umno, Seranta dan Majlis Belia Felda.Pada 4 Februari lalu, Mazlan Aliman dilapor diserang kumpulan didalangi Umno ketika hendak memulakan ucapan di Felda Sungai Tengi, Hulu Selangor.

Mazlan berkata kira-kira 100 samseng membaling botol, kerusi, kun dan pelbagai objek lain. Malah mereka juga menumbuk dan menendang Unit amal Pas.Oleh kerana samseng-samseng berkenaan enggan beredar dan bimbang keselamatan hadirin, ceramah itu kemudian di batalkan. ~keadilandaily
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dv_6bW7IvYE#!
Reply

No comments: