Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Tuesday, October 23, 2012

JUMPA PM, WAIMA LAIN KATA BNM !Kata BNM : Salah dan melanggar peraturan!
PM Kata : Jangan bimbang...Umno boleh membantu?
Jangan bimbang, kata PM pada pelabur Genneva

Selepas 20 hari kepayahan ekoran tindakan Bank Negara menyerbu syarikat emas Genneva, pertemuan ringkas dengan perdana menteri memberikan kelegaan kepada sebahagian daripada 60,000 pelanggan yang menyimpan jutaan ringgit dalam bentuk logam berharga itu.

Jurucakap Kumpulan Penyokong Genneva M Shanti semalam sempat menemui Datuk Seri Najib Razak sebelum beliau memasuki PWTC di ibu negara untuk mesyuarat Majlis Tertinggi.

"Kami gembira apabila perdana menteri menteramkan kami, beliau beritahu jangan bimbang," kata Shanti.

Menurut Shanti, Najib juga memberitahunya, kerajaan sedia maklum berhubung kes itu dan sedang menelitinya.

Shanti juga menyerahkan surat rayuan yang antaranya menyebut, lebih 240,000 anggota keluarga bergantung kepada hibah dan komisen daripada Genneva.

Operasi serbuan bersama dilakukan ke atas Genneva Malaysia Sdn Bhd dan syarikat sekutunya pada 2 Oktober lalu oleh pihak berkuasa kerana disyaki melakukan kesalahan bawah undang-undang agensi-agensi penguatkuasa berkenaan.

Bagaimanapun, ramai pelabur dan jururunding Genneva merayu agar syarikat itu beroperasi semula kerana penutupannya menjejaskan pendapatan mereka.

Malah, pada 11 Oktober lalu, kira-Kira 1,500 pelabur syarikat itu tampil membuat aduan kepada Pemuda Umno berhubung perkara itu.

No comments: