Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Sunday, July 8, 2012

WARKAH MOHAMMAD ALI KEPADA ABDUL HADI !

Isi kandungan Surat Syaikh Mohammad Ali As-soubouni (Ketua Persatuan Ulama' Syria) kepada Presiden PAS Tuan Guru Hj Abdul Hadi Awang :


Kepada yang Mulia As-Syaikh Abdul Hadi bin Awang semoga Allah memeliharamu,

Assalamualaikum Warahmatullah wabarakatuh.

Aku berdoa kepada Allah supaya Dia memberikan manfaat dengan apa yang Dia telah ajarkan kepada kamu dan menunjukkan kamu kepada jalannya yang lurus. Kami berterima kasih atas surat kamu yang mulia yang kamu utuskan kepada kami dan Insyaallah kita akan bertemu pada waktu yang terdekat nanti.

Kami juga berdoa kepada Allah supaya kamu diberikan kemenangan dalam Pilihanraya yang akan datang untuk kamu berkhidmat bagi agama Islam dan orang-orang Islam. Dan kami mengharapkan kamu sentiasa bersama dengan saudara-saudara kamu di Syria yang telah melampaui keatas mereka golongan yang zalim dan telah berlaku ganas ke atas mereka golongan yang ganas tetapi walaubagaimana pun, sesungguhnya kebenaran itu yang sepatutnya diikuti. Allah Pemberi Taufiq.

Turki-Termal 13/05/2012
SaudaraMu
Mohammad Ali As-Soubuni

No comments: