Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Tuesday, June 19, 2012

PENGERUSI HAL EHWAL FELDA PAHANG KRITIKAL !

KUANTAN - Keadaan Pengerusi Jawatankuasa Pertanian, Industri Asas Tani dan Hal Ehwal Felda Pahang, Datuk Tan Mohd Aminuddin Ishak yang sedang dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Sultan Haji Ahmad Shah (Hoshas) Temerloh masih kritikal.

Menteri Besar Pahang Datuk Seri Adnan Yaakob berkata semasa melawat Exco itu di hospital pada Jumaat lepas, doktor memaklumkan keadaan beliau masih kritikal.

"Saya dimaklumkan oleh doktor yang merawat beliau bahawa beliau masih kritikal dan kita sama-sama berdoa semoga beliau cepat sembuh," katanya kepada pemberita selepas merasmikan pembukaan Bank Al-Rajhi cawangan Kuantan di sini, hari ini.

Katanya, buat masa ini tugas Tan Mohd Aminuddin digalas secara bergilir-gilir oleh anggota Exco yang lain.

"Contohnya untuk tugas membabitkan Sukan Malaysia, digalas oleh Pengerusi Jawatankuasa Pelancongan, Kesenian, Warisan, Pembangunan Keluarga dan Hal Ehwal Wanita Pahang, Datuk Shafik Fauzan Sharif," katanya. Tan Mohd Aminuddin dihantar ke Hoshas pada 11 pagi, 8 Jun lepas oleh anggota keluarganya kerana keracunan makanan dan komplikasi penyakit lain sebelum ditempatkan di ICU untuk rawatan lanjut. – Bernama

No comments: