Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Wednesday, April 25, 2012

JOHOR LAGI TERUK TANAH DAN PULAU HILANG KINI AIR KURENG KUALITI !


BATU PAHAT – Dakwaan yang mengatakan kualiti air kurang memuaskan di daerah ini telah mendorong satu badan bukan kerajaan (NGO) bernama Kumpulan Prihatin Air Batu Pahat melancarkan gerakan mengumpulkan tandatangan.

Menurut Ketuanya, Syed Hamid Ali, selain bertujuan mengumpulkan 25,000 tandatangan, ia turut berhasrat untuk membuka mata pihak yang bertanggungjawab supaya dapat memberikan kepada pengguna bekalan air yang bersih.

Malah, beliau yang dikenali sebagai Pak Habib berkata gerakan pengumpulan tandatangan penduduk itu akan disertakan beberapa memaorandum yang akan diserahkan kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Abdul Razak nanti.

”Dalam memorandum berkenaan yang bakal diserahkan dalam masa dua minggu ini juga mengandungi beberapa tuntutan selain tuntutan utamanya, yang melibatkan 500,000 pengguna,” katanya lagi yang juga Ketua Cabang PKR Batu Pahat dalam satu kenyataan.

Ibn bacoks sebelum ini menyiarkan bagaimana Isu berkenaan mula mendapat perhatian ramai setelah memperlihatkan keberanian Syed Hamid Ali menyerahkan memorandum terbuka kepada Perdana Menteri sempena lawatan kerja ke Batu Pahat baru-baru ini.

Syed Hamid mendakwa, beliau terpaksa menghadapi halangan manusia daripada pihak berkuasa sebelum berjaya menyerahkannya kepada Najib.

Dalam pada itu, Najib dalam lawatannya telah mengumumkan sebanyak RM9 juta bagi projek pembangunan dipercayai dilperuntukkan setelah banyak desakan dan serangan dilakukan pihak pembangkang di Parlimen tersebut.

Jom Pergi
Himpunan TANAH

No comments: