Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Monday, April 30, 2012

ANTARA MENTERI KEBAL DAN POLIS BEBAL DAN DBKL KELDAI

Defini Menteri Kebal bermakna kita ambil contoh tepat Menteri Dalam Negeri mentang-mentang cucu kepada Noah (Atuk kepada Najib - Perdana Menteri dan Hishamudin - Menteri Dalam Negeri) apa yang mereka terlepas cakap tiada apa-apa tindakan dilakukan ke atas mereka berdua ini.
Defini POLIS Bebal di sini ialah sebagai contoh pemandu waja polis yang diterbalikkan adalah polis kerahan dari Terengganu yang tidak biasa dengan jalanraya di KL sudah tentu kekok dan rekod. dan ramai polis diambil secara tangkap muat dari negeri lain yang tiada ilmu undang-undang. Ada maklumat lebih ramai polis sabah serawak yang hati kering digunakan dalam menyerang dan membelasah orang awam sebelum ditangkap.Sehinggakan Yang Berhormat dan peguam dipukul sewenang-wenangnya.

Definisi DBKL keldai ialah DBKL ditunggangi BN dalam hal BERSIH 3.

Senarai Wartawan/Jurugambar yang jadi mangsa keganasan polis (fakta oleh CIJ)

Radzi Razak (theSun) dipukul 7 anggota polis, patah tulang rusuk.
Arif Kartono (the Malay Mail) dipukul 6 polis dan kameranya dipecahkan.
Koh Jun Lin (Malaysiakini) ditangkap dan simcard dalam kameranya dirampas polis tanpa dikembalikan.
P. Malayandy (Makkal Osai) dipukul 5 polis dan kamera dirampas tanpa dikembali.
Harry Fawcett (Al Jazeera) kamera dipecahkan.
Huang An Jian (Guang Ming Daily) dipukul polis.
Kenny Lew (Channel News Asia) dipukul polis.
Chen Shaua Fui (Merdeka Review) ditendang selepas menunjukkan kad medianya.
Lisa J. Ariffin (Malaysian Insider) cedera terkena kanister.

Ini tidak termasuk orang awam LEBIH 300 ORANG yang kena belasah.
Teman melihat sendiri kesan pukul antaranya 2 orang peguam teruk dipukul dan cedera di kepala , seorang dikenali sbg cikguBard .


Gambar yang disiarkan oleh Jeebond dari Blogpolitik mempersoalkan sipakah lelaki-lelaki yang tidak memakai ‘T’ Shirt BERSIH tetapi mengenakan jacket yang membuka halangan yang telah didirikan oleh pihak DBKL di sekitar Dataran Merdeka.

Tindakan mereka yang mengalihkan atau membuka halangan tersebut telah menyebabkan para Peserta BERSIH 3.0 memasuki kawasan Dataran Merdeka.


Dalam masa media BN/UMNO beri liputan negatif tentang Perhimpunan BERSIH tiba-tiba muncul Zaharin Mohd Yasin, Setiausa UMNO Bandar Tun Razak membuka cerita..

Bacalah apa yang di tulisnya dalam wall FB miliknya ini…

Dalam mengatakan orang lain bodoh.. dia sendiri mempamirkan kebodohannya kerana terlalu bangga untuk menceritakan rahsia yang sepatutnya dirahsiakan beliau mendedahkannya kepada umum..

Patutlah Mahathir kata hanya orang bodoh kini bersama UMNO... benar rupanya..ASD

Satu ketika dia peserta demo belasah polis trafik,
ketika lain dia anggota polis menangkap peserta BERSIH


Sedikit demi sedikit bukti penyamaran polis terdedah. Sesiapa yang mengenali polis ini, sila dedahkan namanya, akaun facebooknya (jika ada) dan berkhidmat di IPD mana.

Dan yang paling penting, bantuan diperlukan untuk mendedahkan gambar lelaki tidak siuman yang menaiki bumbung kereta polis dan menghentaknya. Jika Datuk Zaharin dari UMNO Bandar Tun Razak maklumkan hampir 2 ribu polis yang menyamar menjadi peserta Bersih untuk menimbulkan huru hara dan provokasi, maka tidak pelik kalau lelaki tidak siuman yang menaiki kereta polis dan menghentaknya juga seorang polis!


No comments: