Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Thursday, January 19, 2012

BUKAN SEBARANG HERO, TUMPASKAN HERO UMNO 2 KALI !

Dr Ahmad Yunus Hairi, Adun Sijangkang mengangkat sumpah hari ini sebagai Exco kerajaan negeri Selangor yang baru bagi menggantikan Datuk Dr Hasan Mohd Ali.

Perlantikan Dr Ahmad Yunus dicadangkan oleh Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Awang kepada Menteri Besar Selangor berdasarkan kuota kerusi ini adalah milik PAS.

Dalam pilihan raya umum 2008 lalu, Dr Ahmad Yunus mengalahkan calon BN yang juga bekas Exco Selangor, Datuk Abdul Fatah Iskandar dengan majoriti 2,081 undi.

Apa yang menarik mengenai Exco baru ini, ialah beliau pernah difitnahkan oleh Berita Harian yang menyiarkan berita "Tikam dari belakang - Calon PAS".

Selepas PRU11,2004, pada 29 Julai 2004, Dr Ahmad Yunus Khairi telah memfailkan saman ke atas Datuk Abdul Fatah Iskandar, Kalimullah Hassan dan NSTP.

Pada 29 Julai 2010, Mahkamah Sesyen Klang merekodkan bahawa Datuk Fatah Iskandar, akhbar Berita Harian dan Kumpulan NSTP setuju membayar gantirugi RM55,000 tanpa pengakuan liabiliti kepada Dr. Ahmad Yunus.

No comments: