Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Wednesday, October 12, 2011

BARU 2 BULAN KEDAI BULUH RM9JUTA DAH KANTOI


Belum sampai 2 bulan , kedai yang mula dibina tahun 2007 dan tertangguh dan baru siap julai 2011 dan telah durasmi oleh TPM Tan Sri Muhyiddin didapati telah retak dan bumbung dan mula tiris air hujan. Tandas pun telah mengeluarkan bau busuk.

Pengarah Jabatan Pembangunan dan Penyelengaraan Majlis Bandaraya Kuala Terengganu (MBKT), Encik Zulkifli Hassan berkata, bajet asal kira-kira RM8 juta kemudian ditambah menjadikan RM9.3 juta untuk menyiapkkan pasar itu.

Katanya, pasar ini mempunyai 16 unit kedai makan, gerai kering, buah-buahan dan sayuran (128) dan gerai basah (44) serta kedai barangan kering (18).

“Seramai 80 peniaga di pasar lama secara automatik akan memiliki ruang niaga yang terdapat di pasar berkenaan manakala selebihnya akan dibuka kepada peniaga baru,” katanya kepada Teganukita.

No comments: