Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Monday, September 19, 2011

'ORANG PUTIH ADALAH PENJAJAH!' DALAM ASTRO

aIK?!? Dalam TV OASIS jam 10 mlm tadi bertarikh 19 September 2011 ada drama hebat ulangan kisah semangat orang Melayu yang terlalu kuat hingga tengok orang Putih dah benci sangat. Tajuk citer "CUCU TOK WAN".
Ringkasnya dalam drama itu TOK WAN (Guru Silat) yang Melayu ini sangat dalam sifat keMelayuannya dan tidak layu kerana ada ilmu silat yang banyak dan ada murid pula.
Dia membenci secara mengkinzir buta anak lelakinya yang pergi merantau ke England dan kahwin dengan orang British di sana. Bila cucu hasil perkahwinan anak lelaki itu tiba2 hadir ke kampung maka beranglah Tok Wan dengan kejadirannya itu.
Pihak ASTRO tak faham ke yang Kerajaan BN melalui profesor kangkungnya kata mana ada Malaysia dijajah?

No comments: