Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Saturday, September 10, 2011

HAK MENDENGAR DAN HAK BERCAKAP DALAM NEGARA YANG MERDEKA


Alhamdulillah Surau Ar-Rashidin dapat menempatkan Forum Khas Sempena Hari Kemerdekaan yang moderatornya ialah Ustaz Wan Muhammad Shamsuddin dengan 2 ahli panel Ustaz Nik Abduh dan Ustaz Ridhuan Md Noor yang telah dikenali.

Tn Hj Muhammad Annas telah mempengerusikan majlis tersebut .

Hak mendengar tentang Islam bebas di Amerika dan Eropah. Dengan sebab itu berduyun-duyun orang memeluk Islam di sana. Berbanding dengan di Malaysia orang murtad bertambah, orang nak dengar ilmu Islam dari Ustaz dan penceramah disekat dan tersekat dengan pelbagai halangan yang dibuat walaupun BN istihar negara Malaysia Negara Islam. Itu baru hak mendengar , bila Hak bercakap tentang Islam juga banyak halangan .No comments: