Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Thursday, August 25, 2011

SUBHANALLAH ..ALHAMDULILLAH ..ALLAHUAKBAR !SESUNGGUHNYA hidayah itu datangnya mutlak dari Allah SWT. Berita gembira buat kita semua dalam bulan Ramadhan yang penuh barakah ini apabila Ketua Wanita KEADILAN Bukit Gelugor, Cheryl Chew memeluk Islam petang semalam.

Beliau melafazkan kalimah Syahadah pada pukul 3.00 petang semalam di pejabat JIM Bukit Malawati. Dimaklumkan bahawa beliau kini menggunakan nama Huda Chew.Antara rakan-rakan Cheryl yang menitiskan air mata kegembiraan dengan keislaman beliau. Dimaklumkan juga bahawa beliau menerima banyak hadiah berupa tafsir Al-Quran dan buku-buku agama dari rakan-rakan terdekat.

Difahamkan, sebelum ini Cheryl telah mula berpuasa dan mendalami Islam secara berperingkat sebelum mengambil keputusan untuk memeluk Islam di dalam hari yang bersejarah semalam.

Nota Teman : Teman maklum dan tahu sesiapa yang mengislamkan seseorang akan mendapatkan ganjaran baik dan setimpal dari Allah, namun anda(pengislam dan saksi pengislaman harus mengingatkan mereka(yang nak masuk Islam) bahawa TIADA PAKSAAN DALAM ISLAM dan TIADA UNDUR ATAU KELUAR DARI ISLAM setelah masuk Islam kecuali Hukuman Bunuh kerana dikira orang yang keluar Islam adalah murtad dan wajib dibunuh)
Jadi jangan segan beritahu mereka yang sudah sampai ingin mengucap kalimah Allah itu jika nak masuk Islam dengan menyamakan dengan agama lain yang boleh keluar masuk adalah dilarang dan haram. Kerana Islam itu tinggi dan tiada agama lain yang tinggi darinya. Dan hanya Islam yang diiktiraf oleh ALLAH. Sebagai pendakwah dan kita sepatutnya bersedia mendakwah perlu ada ilmu Islam dan ilmu mendakwah.

No comments: