Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Saturday, August 20, 2011

SINAR DIPUJI , SPR KEMALUAN !

Malunya SPR ! Tahniah Pemuda PAS dan yang berusaha mengkaji daftar SPR yang penuh misteri dan mimpi ngeri. Sepatutnya persoalan yang ditimbulkan oleh Suhaizan Kayat patut dijawab dengan jelas oleh SPR bukan disiasat oleh akhbar Sinar. Kenapa SPR tergagap dan lembab dalam memberi maklumbalas atau jawapan terhadap persoalan yang ditimbulakan oleh Pemuda PAS? Dan sekarang SINAR dapat pujian dari Pemuda PAS dan PM sendiri. Pengerusi SPR jenis muka tembok? Data dan maklumat ditangan anda tapi orang lain pula cari penjelasan. Memang SPR PEMALAS dan buat kerja macam data entry jer,cuma kreatif bila BN/UMNO suruh buat itu ini baru tunjuk berani.

Nama penuh SuruhanJaya Pilihan Raya dan difahamkan SPR hanyalah pengurus daftar pengundi dan mengurus Pilihan Raya Kecil dan Umum. Bukan tugas SPR menyaman Parti Pembangkang atau menentukan sah arahan Speaker dewan negeri atau tidak.
SPR sepatut , sewajarnya dan sewajibnya menjaga daftar undi dengan jujur , cekap dan amanah. Jujur - bermakna SPR wajib mengurus data pengundi tanpa menyebelah mana-mana Pemerintah atau Pembangkang(Kalau sokongpun, janganlah tunjuk sangat). SPR sepatutnya turun padang mencari scara buka kaunter daftar mengundi berterusan bukan menyerahkan kepada parti politik mendaftarkan.
SPR jangan bersengkokol dalam mencipta pengundi Pos, pengundi hantu, pengundi lebih dari sekali atau Sabotaj hantar orang undikan pengundi yang belum sampai.
Cekap - bermakna SPR patutnya dah ada Sistem Berkomputer yang canggih dengan kos berjuta membinanya wajar dapat menganalisa nama yang berduplikasi atau kemaskini pengundi bertukar dan yang mati.
Amanah - SPR wajib simpan rahsia Pembangkang dari Pemerintah dan jaga rahsia Pemerintah dari Pembangkang. Denagn cara ini SPR akan dapat menunjukkan keadilannya dalam mengendalikan Suruhanjaya yang penting itu.

No comments: