Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Wednesday, May 11, 2011

TAHNIAH UTUSAN , NAJIB DAPAT GELARAN BARU

Bagaimana pun, orang tengah sebenar yang melagakan antara Najib Tun Razak dan Anwar Ibrahim, adalah Utusan Malaysia. Anwar Ibrahim tidak pernah menggelarkan Najib sebagai "anak babi" (Pandy Kutti), sebenarnya Anwar menujukan perkataan "pandy kutti" kepada politik kotor dan lucah yang dilakukan oleh UMNO.

Namun begitu, Utusan dilihat sengaja mengubah dan memutar belitkan isu ini dengan membuat laporan fitnah bagi menggambarkan Anwar Ibrahim menggelarkan Najib anak babi. Sebagai bukti, sila tonton video rakaman ucapan Anwar Ibrahim pada waktu itu, di bawah ini.

Sumber: http://milosuam.blogspot.com/2011/05/najib-serang-anwar-akibat-ditipu-utusan.html#ixzz1M10HPnBg
UTUSAN Malaysia akhbar milik gerombolan songkok tinggi semalam menyiarkan sebuah berita yang dilihat sengaja dibesar-besarkan tentang isu Anwar Ibrahim menyebut perkataan "Pandy Kutti" di dalam ceramahnya yang diadakan di Dewan Hamzah Klang Sabtu lalu di hadapan masyarakat India.

Utusan memutarbelitkan perkataan yang disebut Anwar Ibrahim itu kononnya Anwar menyebut gelaran "Pandy Kutti" (anak babi) kepada Perdana Menteri Najib Razak.

Menurut laporan Utusan Malaysia, Anwar dalam ceramah dengan masyarakat India di Dewan Hamzah, Klang, Selangor Sabtu lalu didakwa menggunakan perkataan kesat dalam bahasa Tamil ke atas Perdana Menteri iaitu pandi kutty yang bermaksud anak babi dalam bahasa Melayu [Utusan]

Sumber: http://milosuam.blogspot.com/2011/05/najib-serang-anwar-akibat-ditipu-utusan.html#ixzz1M108c04P

No comments: