Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Saturday, April 16, 2011

TV3 & MEDIA SEDACING DENGANNYA MEMALUKAN ! BN/UMNO TEPAKSA !

Kenapa dikatakan tak malu, apataknya TV tiga contohnya bila mengulas tentang Taib Mahmud masih menggunakan gelaran Ketua Menteri Sarawak.
Kenapa memperbodohkan rakyat ? SPR pun satu, memang kita dah tahu tapi kena beritahu juga bahawa meeka memang sekongkol setongkol dengan BN/UMNO dan selamba tidak membuat teguran kepada media. Sarawak kan dan bubar !..DAH BUBAR bererti semua kabinet dibubar mana ada gelaran Ketua Menteri , YB atau Yang berhormat. Kalau ada boleh guna bekas KM atau bekas YB.
BN/UMNO memang bergantung kepada gelaran supaya dihormati. Dengan guna gelaran ini mereka secara tidak malu dan secara tidak langsung dapat menggunakan jentera kerajaan yang sepatutnya mereka tidak boleh gunakan.Memang tidak hairan mereka tertekan dan rasa rendah diri jika tiada pangkat YB, Ketua Menteri dan sebagainya.
Sedemikian kita kena pastikan bila PRU13 nanti bila dibubarkan maka media tidak boleh panggil Perdana Menteri lagi dan semua jentera kerajaan tidak boleh digunakan. Nak guna , gunalah jentera parti.

No comments: