Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Tuesday, April 12, 2011

DAH 50 TAHUN MERDEKA BARU DAPAT NAMA !

Semalam , Timbalan Menteri Sumber Asli dan Alam Sekitar Tan Sri Joseph Kurup membuat penjelasan bahawa semua pulau telah diberikan nama, tapi tak pula diberi senarai nama pulau tersebut. Yang peliknya kesemua pulau tanpa nama itu terletak di Sabah.
Tengoklah BN buat kerja ! Setakat nak beri nama pulau pun memakan masa bertahun.

Berita ini dah lama - KUALA LUMPUR: Sebanyak 236 daripada 642 pulau dalam perairan negara ini belum ada nama dan langkah segera perlu dilakukan untuk memberi nama kepada pulau berkenaan sebelum ia menjadi isu apabila dituntut negara lain.

Timbalan Menteri Sumber Asli dan Alam Sekitar Tan Sri Joseph Kurup berkata, apa yang membimbangkan ialah kesemua pulau tanpa nama itu terletak di Sabah.

Kurup berkata entiti milik negara, khasnya pulau yang belum ada nama, perlu dinamakan dan diwartakan segera supaya tidak dituntut sewenang-wenangnya oleh negara lain.

“Tindakan ini signifikan kerana sesebuah negara boleh menuntut sempadan perairan sehingga 200 batu nautikal dari pulau tersebut termasuk sumber ekonomi di persekitarannya,” katanya. - BernamaKUALA LUMPUR: Sebanyak 236 daripada 642 pulau dalam perairan negara ini belum ada nama dan langkah segera perlu dilakukan untuk memberi nama kepada pulau berkenaan sebelum ia menjadi isu apabila dituntut negara lain.

No comments: