Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Saturday, March 5, 2011

TERBARU ! ADUN PERASUAH NTAH AHLI KEBERAPA?

ADUN LENGGENG BERSALAH TERIMA RASUAH: PENGUNDI MERLIMAU DAN KERDAU KENA AMBIL IKTIBAR

Adun Umno/BN, Mustafa Salim hari ini didapati bersalah kerana menerima rasuah sebanyak RM 2000 daripada seorang kontraktor sebagai sogokan mengeluarkan surat sokongan bagi aktiviti perlombongan pasir lebih dua tahun lalu.

Walau bagaimanapun Hakim Mahkamah Seksyen Amran Jantan di Seremban menangguhkan hukumannya hanya pada 1 April nanti. Satu keputusan yang dilihat memihak kepada Umno BN yang sedang berhadapan dengan pilihanraya kecil Merlimau dan Kerdau.

Walau bagaimanapun, mesejnya jelas kepada pengundi Merlimau dan Kerdau agar memilih parti dan calon yang bersih bebas dari rasuah supaya nasib penduduk Lenggeng yang bakal kehilangan kelayakan bertanding sebagai wakil rakyat tidak berulang kepada pengundi di Merlimau dan Kerdau.
Posted by angkasanuri a

No comments: