Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Thursday, March 24, 2011

BN AKAN HILANG ..........................................................................................DUA PER TIGA DALAM PRU!3 NANTI !

SPR memang melampau, apa taknya mereka cuba susahkan penyokong dari Semenanjung ke Sarawak dengan memberi tarikh 6 April iaitu hari Rabu sebagai Hari Penamaan Calun.
Memang pengerusinya menyusahkan rakyat dan memang kelebihan pada BN kerana mereka tak segan silu akan gunakan jentera kerajaan untuk berkempen dan kakitangannya yang condong ke UMNO/Bn akan diberi pelepasan biasanya dan tidaka jadi masalah walau hari bekerja.
Sepatutnya 3 April (Ahad) Penamaan Calun dan 17 April Hari Mengundi baru kena dengan slogan Rakyat diutamakan dan Pencapaian diutamakan.


BN HILANG MAJORITI 2/3 DI SARAWAK?
Rata-rata penganalisa politik meramalkan Bee eNd tidak akan menghadapi masalah mengekalkan majoriti dua pertiga di dalam pilihanraya negeri Sarawak 16 April nanti.

Bee eNd dijangka akan hilang beberapa kerusi lagi dan paling tinggi, pembangkang hanya akan menang di 17 dewan undangan negeri.
http://www.facebook.com/notes/sarawak-update/bn-dijangka-kekalkan-23-kerusi-di-sarawak/10150110080191871?ref=nf

Tetapi terdapat satu laporan yang mengatakan BN akan hilang majoriti 2/3 di Sarawak.

Ini katanya, berdasarkan keharusan dari satu kajian yang dibuat oleh Jabatan Penerangan Sarawak.

Menurut laporan tersebut:

* PBS AKAN KALAH DI 14 DUN
** SUPP AKAN KALAH DI 10 DUN
*** PRS AKAN KALAH DI SATU DUN
**** SPDP AKAN TEWAS DI SATU DUN

Ini bermaksud pembangkang akan menang di 26 Dewan Undangan Negeri sementara BN akan menang di 45 Dewan Undangan Negeri.

BN perlukan 47 kerusi untuk mendapatkan mandat 2/3 di Sarawak.
http://www.sarawakreport.org/2011/03/najib-and-deputy-came-to-sack-taib-after-shock-polls-exclusive/

No comments: