Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Wednesday, February 9, 2011

PENGUNDI SARAWAK DAH CELIK, BANTUAN PERSEKUTUAN DAH TAK PELIK

SEBAGAI ANAK SARAWAK SAYA TAK KESAH KALAU MINYAK, HARGA BARANG NAIK MENGIKUT ARUS HARGA PASARAN DUNIA...TETAPI SAYA PALING PANTANG DAN BENCI KALAU PEMIMPIN ITU MENJADI DALANG DALAM MEROBOHKAN RUMAH PANJANG ORANG IBAN DI BINTULU, MENJADI DALANG DALAM MENIPU ORANG-ORANG DAYAK YANG KONONNYA PROJEK KELAPA SAWIT MENGUNTUNGKAN PEMILIK TANAH NCR TETAPI SESEN DIVIDEN PUN TAK MAMPU BAYAR.

SAYA PALING BENCI PEMIMPIN YANG BUTA DEK DUIT DAN KUASA, KALAU BETUL MEREKA PEMIMPIN YANG BAIK...AYUH !!! TOLONG ORANG-ORANG DAYAKS DALAM MEMPERJUANGKAN HAK-HAK ORANG DAYAKS, MASIH BANYAK LAGI KES-KES KELAPA SAWIT DAN KES-KES PENCEROBOHAN TANAH NCR DI MAKAMAH. KALAU BETUL PEMIMPIN ITU MEMBERI KEUTAMAAN KEPADA RAKYAT, AYUH !!! JANGAN TERLALU DUDUK SELESA DI DALAM PEJABAT SAMBIL-SAMBIL MENGIRA DUIT DI DALAM BANK.

ORANG-ORANG SARAWAK MASA KINI TAK BUTA DAN ORANG MUDA SARAWAK MASA KINI LEBIH BIJAK DALAM MENILAI MANA PEMIMPIN YANG BAIK DAN BOLEH MEMPERJUANGKAN HAK-HAK ORANG PRIBUMI SARAWAK.

TAK KESAH SIAPA PEMIMPIN ITU, BAIK DIA DARI PR,BEBAS ATAU SEBALIKNYA. YANG PENTING HAK-HAK ORANG PRIBUMI SARAWAK DIUTAMAKAN...BUKAN HANYA CRONIES SI PEMIMPIN YANG SEMAKIN KAYA SABAN TAHUN DENGAN MENDAPAT PROJEK BAIK SECARA LANGSUNG ATAU TIDAK LANGSUNG.

INGAT WAHAI BN, KINI ANDA TIDAK BERSEORANGAN, KINI ANDA TIDAK BOLEH LEKA DALAM MEMBUAT KERJA, ANDA TIDAK BOLEH ACUH TAK ACUH DALAM MEMBUAT KERJA...KERANA SEDIKIT KELEKAAN ANDA AKAN MENYEBABKAN ANDA KEMUNGKINAN KEHILANGAN UNDI KEPERCAYAAN DARI ORANG PRIBUMI SARAWAK. DENGAN KEADAAN MASA KINI YANG SERBA MODEN, NESCAYA ORANG-ORANG PRIBUMI DI SARAWAK MENDAPAT MAKLUMAT DENGAN CEPAT.

No comments: