Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Saturday, February 12, 2011

MANA JANJI MENTERI PENGGUNA MALAYSIA !


(Reuters) - Oil prices fell and world stocks rose modestly on Friday after Egyptian President Hosni Mubarak stepped down following more than two weeks of popular unrest that roiled financial markets.
Alhamdulillah berkat usaha rakyat Mesir menjatuhkan Presidennya telah membawa kebaikan pada Mesir dan rakyat dunia bila harga minyak dunia jatuh.
Rakyat Malaysia pula perlu tuntut janji pada Menteri Kewangan terutamanya Menteri Pengguna yang berjanji akan turunkan harga minyak Malaysia kalau harga minyak dunia turun dalam bulan Februari ini.
Boleh harapkah beliau akan tunaikan janji?

No comments: