Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Sunday, February 6, 2011

DILEMA AHLI PARLIMEN BN MENGHANTUI NAJIB !


Kebanyakan Ahli Parlimen BN sebenarnya tidak puas menikmati elaun wakil rakyat dan elaun keraian yang ada. Pada mereka kalau PRU13 dipercepatkan memanglah mereka terpaksa terima tetapi yang memeritkan adakah mereka akan terpilih sebagai calon lagi? Kesimpulannya mereka ini tidak berani mengambil risiko setuju pada Najib untuk melakukan Pilihanraya ke-13 lebih awal berikutan sokongan majoriti rakyat masih lagi ditahap membimbangkan. Ahli Parlimen BN yang dipanggil menemui Najib baru-baru ini menyifatkan peluang untuk Najib dan konco-konconya berkuasa adalah kurang dari 60%. Situasi mungkin lebih sukar diramal berbanding PRU-12, namun boleh dikatakan ke semua Ahli Parlimen belum berani menyatakan pendirian rasmi dan terpulang pada Najib untuk mendapatkan mandat rasmi rakyat dalam PRU.

Kini, Najib cuba mendapatkan mandat dan pendapat dari ADUN Sarawak pula. Untung2 boleh buat Pilihan Raya Sabah dan Sarawak dulu.

No comments: