Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Thursday, January 6, 2011

UNTUK KEBAIKAN SULTAN, KHIR TOYO SETUJU TAPI NOH TAK SETUJU ?

Timbalan Pengerusi Umno Selangor, Datuk Seri Noh Omar berkata Barisan Nasional (BN) Selangor menolak usaha kerajaan negeri Pakatan Rakyat yang mahu meminda perlembagaan negeri berikutan isu pelantikan Setiausaha Kerajaan Negeri.
Manakala Khir Toyo pula berkata Barisan Nasional Selangor akan menyokong cadangan pindaan perlembagaan yang dicadangkan oleh Khalid Ibrahim tetapi ianya bergantung kepada apa yang akan dipinda, jika pindaan itu memberi kebaikkan kepada Tuanku Sultan, Barisan Nasional Selangor akan menyokong.

BN tolak usul pinda perlembagaan
Barisan Nasional (BN) Selangor menolak usaha kerajaan negeri Pakatan Rakyat yang mahu meminda perlembagaan negeri berikutan isu pelantikan Setiausaha Kerajaan Negeri dengan mengadakan sidang Dewan Undangan Negeri khas.

No comments: