Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Friday, January 28, 2011

PERISTIWA 7 FEBUARI SIAPA JUMPA SIAPA!

DI DUN tenang, calon UMNO mengharap akan menang PRK N5 kununnya agar dapat sesuatu keajaiban akan berlaku di mahkamah tinggi muar pasal kes beliau(Azhar) melelong cara zolem/zalim akan dibicara pada 7 februari akan datang selepas PRK N5 tersebut.

Manakala di selangor pula pada 7 Februari 2011 MB NAK JUMPA KHUSRIN.

SHAH ALAM, 27 Jan — Tan Sri Khalid Ibrahim akan mengadakan pertemuan dengan Datuk Mohd Khusrin Munawi pada 7 Februari dan kemudian akan mengadakan sidang media bersama berhubung kedudukannya selaku Setiausaha Kerajaan Negeri.
Menteri Besar Selangor menzahirkan pendirian ini lima hari selepas usaha meminda perlembagaan negeri berhubung urusan pelantikan tiga pegawai kanan perkhidmatan awam negeri gagal.
Khalid sebelum ini pernah berkata kerajaan mempertimbangkan untuk membenarkan Khusrin menjalankan tugas-tugas rasmi.
Selepas sidang khas Isnin lalu, Khalid berkata kerajaan negeri akan membuat permohonan semakan.
Pindaan tempoh hari dibawa ekoran kemelut pelantikan Khusrin sebagai Setiausaha Kerajaan Negeri oleh persekutuan tetapi kerajaan negeri mendakwa peranan menteri besar telah diketepikan.
Khusrin, bekas pengarah Jabatan Agama Islam Selangor, dilantik ke jawatan itu berkuat kuasa 1 Januari lalu.
Pada sidang media hari ini Khalid enggan berkongsi butiran isu yang bakal disentuh pada pertemuan yang dirancang untuk diadakan dengan Khusrin.
“Tdak adil bagi Khusrin,” kata menteri besar.
“Kami akan adakan sidang media bersama pada hari berkenaan,” katanya.

No comments: