Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Friday, November 12, 2010

SABAH KENA UBAH MACAM KELANTAN, KALAU TIDAK INILAH JADINYA


BANK DUNIA KATA SABAH NEGERI PALING MISKIN DALAM MALAYSIA ... LAGI SEKALI SABAH NEGERI PALING MISKIN DI MALAYSIA BUKAN KELANTAN , TAPI KALAU BUBUH TERENGGANU KE 2 BOLEH GAK !
http://malaysiakini.com/news/147944
Oleh: Pria Malaya

Baru sahaja kerajaan melalui Jabatan Perangkaan Malaysia mengeluarkan perangkaan negeri Sabah sebagai negeri yang paling ramai penganggur di Malaysia...boleh baca pada tajuk "TERBARU: Statistik kadar pengangguran: Kelantan paling rendah, Sabah paling parah!"

Hari ini Bank Dunia pula melaporkan Sabah adalah negeri paling miskin di Malaysia..

Itu pun masih ada penyokong fanatik Umno yg mendakwa segala tuduhan PAS dan PR tentang Sabah adalah keterlaluan, fitnah, tiada bukti dan sebagainya...dituduhnya kembali Kelantan di bawah PAS adalah negeri yang paling miskin dalam serba serbi..

Nah, tak cukup dengan data rasmi dari kerajaan, hari ni kenyataan rasmi dari bank dunia pula ditampilkan...kalau tak boleh juga terima hakikat, sahlah anda (penyokong Umno) adalah kelompok jumudian Umno yang tertutup mindanya...

Akhir kalam, jika blogger Umno berani jawab kenyataan penulis di atas, silakan..penulis tunggu..wallahua'lam...

No comments: