Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Monday, November 1, 2010

PEMUDA PEKEMBAR BEREBUT JAWATAN KP UMNO


Dengar citer Penolong Setiausaha Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia, Datuk Megat Firdouz Megat Junid berkata senarai akhir calon untuk menggantikan Ketua Pemuda UMNO Selangor, Suhaimi Mohd Ghazali sudah dikenal pasti dan sedang dihalusi KJ.

Haji Megat Zulkarnain Omar Din, Ketua Pemuda UMNO Bahagian Gombak yang juga seorang EXCO Pemuda Malaysia dikatakan berada dalam top ranking. Megat yang berjaya tonjolkan pidato dengan baik pada Persidangan Pemuda di PAU dilihat sebagai calon febret febret.
Ditempat kedua pula dikatakan Safarizul Mustaffa, beliau kini merupakan Ketua Penerangan Pemuda UMNO Selangor. Safarizul seorang yang agresif sering mendahului Suhaimi dalam pelbagai program UMNO dalam negeri Selangor termasuk menganjurkan demonstarasi bantahan dalam di Selangor.

Calon ketiga Ungku Salleh Ungku Jamal Ketua Pemuda UMNO Bahagian Serdang. Beliau merupakan Pegawai Khas kepada Timbalan Perhubungan Negeri Selangor, Datuk Noh Omar. ada kelebihan kot!
Walaubagaimanapun , wahai penyokong tegar Pemuda UMNO/PEKEMBAR Selangor bahawa perjuangan UMNO/PEKEMBAR sudah hambar.

No comments: