Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Monday, November 29, 2010

ILMU BUKU BERTEMU ILMU RUAS


Bekas tentera persoal pembunuhan anaknya

Bapa kepada Hanafi Omar, 22, yang baru-baru ini mati ditembak oleh polis atas dakwaan cubaan merompak, tidak percaya anaknya itu dibunuh kerana polis cuba mempertahankan diri mereka.

Omar Abu Bakar, seorang bekas tentera berkata kecederaan di muka anaknya itu tidak konsisten dengan tembakan bagi menghalang seseorang penyerang.
Menurut veteran askar berusia 57 tahun itu, berdasarkan pengalamannya dengan tentera, dua kecederaan akibat peluru di muka anaknya itu agak aneh.

"Saya tahu bagaimana hendak mengendalikan senjata, dan saya tidak percaya bila mereka kata anak saya menyerbu dan cuba serang mereka. Awak tak akan dapat kecederaan seperti itu ketika menyerbu,” katanya selepas mengiringi anak sulungnya membuat laporan di ibu pejabat polis Petaling Jaya hari ini.

Anaknya, Mohammad Najib, 27, memfailkan laporan menuntut siasatan terperinci ke atas kematian adiknya, Hanafi. Mereka diiringi perwakilan Lawyers for Liberty - Sasha Lyna Abdul Latif, Sahli parlimen Sungai Siput Dr Devaraj Jeyakumar dan penyelaras pertubuhan hak asasi Suaram, Lucas Yap Heng Lung.

Pihak polis mendakwa tembakan terpaksa dilepaskan bagi mempertahankan diri mereka apabila Mohd Hanafi dan dua rakannya - Mohd Shamil Hafiz Shapiei, 15, dan Hairul Nizam Tuah, 20 - didakwa menyerbu ke arah polis dengan parang ketika cuba merompak sebuah stesen minyak.
-malaysiakini-

No comments: