Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Monday, November 29, 2010

HATI-HATI GADIS/WANITA HULU SELANGOR !

Komen : Teman harap pihak media dan Kementerian Wanita dapat ingatkan para gadis dan wanita agar (harap jgn kena) buat laporan terus ke balai polis bila dah 'terkena'.Manakala pihak balai polis jangan lok-lak , terima sahaja laporan tu.

SEORANG gadis 16 tahun yang bekerja di sebuah kilang di Hulu Selangor, menjadi mangsa kerakusan seks Mat Bangladesh celaka, dalam satu kejadian jam 1.30 tengah hari, Jumaat lalu.

Mangsa yang murung selepas kejadian dipercayai diperkosa di dalam sebuah bilik stor di dalam bangunan kilang di tempatnya bekerja. Menurut mangsa, sebelum itu dia sedang bekerja sebelum mendakwa dipaksa seorang rakan sekerjanya masuk ke dalam stor.

Difahamkan, mangsa yang mengenali suspek sebagai rakan sekerja kemudian mengheretnya masuk ke stor itu sebelum bertindak memperkosanya.

Mangsa kemudian ditinggalkan di stor itu sebelum lelaki Bangladesh berkenaan keluar untuk menyambung kerja seperti tiada apa-apa yang berlaku.

Difahamkan, tiga hari selepas kejadian mangsa yang kelihatan muram dan tidak berdaya ditanya ahli keluarganya. Mangsa kemudian menceritakan tentang kejadian dia diperkosa Mat Bangla.

Susulan itu, keluarga mangsa membuat laporan polis di Ibu Pejabat daerah Polis (IPD) Hulu Selangor. Anggota polis bertindak menahan Mat Bangla berkenaan untuk siasatan dan direman. Dia disiasat mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan.
ihsan SINGALAUTMETRO

No comments: