Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Monday, November 22, 2010

ANTARA POLIS DAN AJK MASJID KENA CEKUP APA YANG TAK CUKUP ?

Kes 1, Di Bukit Beruntung, Selangor ada kes seorang Polis kena cekup dengan seorang wanita Indonesia.
Memang kes haru, apataknya bila yang ditangkap Polis, dan bila nak buat laporan polis kat balai polis memang tak terhalanglah , abis apa nak buat?

Kes 2, AJK Masjid Umno Ditangkap Khalwat di Perak Tapi Tidak Didakwa

Baru -baru ini seorang pengadu datang bertemu DS Nizar meminta pertolongan agar kes isteri beliau yang didakwa ditangkap duduk berdua-duaan dengan AJK Masjid Daerah Kg Jambu cepat diadili oleh Mahkamah Syariah Taiping.Pengadu turut menyertakan laporan polis yang dibuat di Balai Polis Simpang atas kes tersebut.

Dakwa pengadu kerana yang terlibat juga merupakan Naib Ketua Cawangan UMNO dalam bahagian ,jadi kes isteri beliau bersamaAJK Masjid Daerah Taiping dibiarkan begitu sahaja tanpa tindakan.

Menurut pengadu yang tinggal dalam DUN Pokok Assam itu ,AJK Masjid yang juga Naib Ketua Cawangan UMNO itu memang "kaki perempuan" dia suka duduk bersama isteri orang.

Pengadu menjelaskan isteri beliau ditangkap di rumah sewa berdekatan Taman Ria,dalam Dun Changkat Jering.Jadi pengadu mahu DS Nizar membantu menyelesaikannya.Dikatakan isteri AJK Masjid itu turut serta dalam tangkapan duduk berkhalwat bersama itu pada pukul 9.20 malam.Kini difahamkan Naib Ketua Cawangan itu telah dilucutkan jawatan AJK Masjid ,hasil bantahan jemaah.

Dia tidak mahu si lelaki tadi dibiarkan begitu sahaja tanpa dihukum.Bagi pengadu dia sudah memfailkan perceraian talak satu ,di pejabat agama.

Sementara itu DS Nizar meminta semua pihak perlu diadili dan didakwa jika cukup bukti .Bagi Nizar keadilan perlu untuk semua tanpa pilih kasih.

No comments: