Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Tuesday, November 23, 2010

AKHIRNYA PENDEKATAN PAKATAN RAKYAT JADI PILIHAN TEPAT

Daulu-daulu banjir tak terfikir pun BN/UMNO nak bagi potongan bil air begini. Kalaulah rakyat Malaysia setiap negeri diperintah BN sedar, tak banjirpun Negeri Selangor dapat subsidi bil air.

65,000 dapat potongan bil air

KANGAR - Penduduk Perlis akan menikmati potongan RM20 dalam bil air mereka bagi November ini sebagai ihsan daripada kerajaan negeri yang bertujuan meringankan beban mereka membersihkan premis masing-masing selepas dilanda banjir awal bulan ini.
Menteri Besar, Datuk Seri Dr. Md Isa Sabu berkata, bagi mereka yang tidak terjejas banjir turut menikmati potongan itu kerana mereka juga terbabit dalam kerja membantu mangsa banjir.

"Potongan bil kepada 65,000 pengguna itu dijangka menyebabkan kerajaan negeri menangung kos sebanyak RM1.3 juta,'' katanya di sini hari ini.

Ketika banjir memuncak awal bulan ini, lebih 15,000 penduduk Perlis dipindahkan ke 57 pusat pemindahan.

Beliau juga kata, ekoran banjir yang melanda Perlis, kerajaan negeri mengalami kerugian besar akibat kerosakan yang berpunca daripada banjir.

Katanya, antara yang rosak ialah bangunan dan jalan selain kerugian yang dialami oleh sektor pertanian. - Bernama

No comments: