Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Saturday, October 2, 2010

KANTOI DADAH, ANAK PEGUAM FROFIL TINGGI DIDENDA LUAR NEGARA

ANAK PEGUAM BERPROFIL TINGGI DIDENDA MAHKAMAH MELBOURNE KERANA MENGIMPORT KETAMINE
WALAUPUN Timbalan Ketua Majistret Melbourne, Jelena Popovic memaklumkan bahawa beliau "sedikit seram" mendengar seorang anak peguam berprofil tinggi di Malaysia hanya didenda RM30,024 kerana membawa masuk 332 gram ketamin ke Australia, namun itulah realitinya!

Mahkamah Majistret Melbourne hanya mengenakan denda sebanyak itu kepada anak peguam berkenaan, Miki Yee, 23, kelmarin selepas dia yang juga pelajar di Universiti Monash mengaku bersalah.

Mahkamah diberitahu, Yee ditangkap pihak berkuasa Australia di apartmen penginapannya dan menemui ketamin di dalam bungkusan yang dihantar dari Malaysia.

Akhbar The Age melaporkan, peguam bela Yee, Tom Sawyer, sebagai berkata, anak guamnya itu mengaku menjual ketamin kepada kawan-kawannya dan dia sebenarnya mula menagih dadah sejak berusia 16 tahun. Dadah itu dibelinya dari Malaysia dengan harga A$70 segram.

No comments: