Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Saturday, October 20, 2012

LAPORAN YANG BUKAN SAHAJA MENGGEGARKAN DATO SERI MALAH TIANG SERI PWTC

Dari blog GreenBoc bahawa Blogger Umno Reform, Anuar Mohd Nor telah mengatakan berkenaan satu laporan telah dihantar ke Majlis Tertinggi Umno menyatakan tentang Barisan Nasional (BN) bakal tumbang pada PRU 13 nanti.

Dalam laporan tersebut, BN dikatakan akan tewas di negeri Wilayah Persekutuan, Selangor, Perak, Negeri Sembilan, Kedah, Kelantan dan Terengganu. Sementara di Johor pula bakal menyaksikan banyak kerusi BN dirampas Pakatan Rakyat (PR).

Laporan tersebut menyatakan puncanya adalah kerana etnik Cina di seluruh negara nampaknya sudah membuat keputusan untuk menolak BN. Lihat bawah.

Apa puncanya etnik Cina menolak BN? Apakah kerana mereka sudah faham yang selama ini, BN hanya meneruskan formula penjajah British dalam mentadbir Malaysia?

Atau kerana mereka sudah tidak lagi berjaya ditakutkan dengan momok 13 Mei?

Yang paling penting sekarang ialah kesediaan semua pihak untuk memperkukuhkan negara bangsa Malaysia.

Kita tidak harus lagi hidup terpisah-pisah dalam negara ini. Jangan biarkan lagi politikus yang tentukan halatuju negara.

Rakyat harus bangkit mendesak politikus agar mengikut kemahuan mereka. Ini boleh dilakukan! Bagaimana? Mulakan dengan laman sosial seperti Facebook, Twitter dan Youtube.

Kemudian, kembangkan melalui tindakan.

Jika benar BN bakal tumbang. Biarlah ianya berlaku secara aman. Pertukaran kerajaan atau pemerintahan adalah perkara biasa.

Saya sendiri pernah menyaksikan pertukaran Nepal dari sebuah kerajaan yang diperintah oleh Raja selama 4000 tahun kepada sebuah republik.

Pada ketika itu, ramai saintis politik mengatakan Raja mungkin menggunakan tentera untuk pertahankan kerajaannya.

Mereka silap kerana Raja keluar dari istana dengan tenang kerana dia mempunyai kecintaan tinggi terhadap Nepal.

Biarlah Nepal jadi republik jika itu yang rakyat mahukan. Asalkan Nepal tidak hancur kerana manusia berebut kuasa.

2 comments:

zul_neem said...

assalamualaikum

time minum, teman selalu singgah ke ke sebuah kedai kopi di kampong-kampong dalam kawasan kimanis berpekankan papar disabah.Apa yang menarik selain dari menu pagi atau tengahari yang disajikan ialah sembang-sembang yang paling laris dalam waktu-waktu dekat pilihanraya ini ialah mengenai isu-isu politik semasa dan INIKALILAH kedengaran dari mereka-mereka yang teman jumpa dan bertemuramah dengan penduduk kampong yang berkunjung dan anak-anak muda yang menyingah akan kedai-kedai kopi yang melata bertebaran dikampong-kampong tadi.Pokok isunya ialah seruan rakyat dikawasan ini dan mungkin pun kawasan-kawasaan yang bersamaan berada disabah inginkan perubahan kearah untuk medapatkan keadilan dan prihatin sepenuhnya dari kerajaan yang baru keatas kehidupan yang mereka hadapi yang kian menghimpit dengan perkembangan sosio ekonomi yang berlaku disabah.Teman kagum dengan pendirian anak-anak muda disana inginkan perubahan dengan tema INIKALILAH.Maju sabah untuk rakyat sabah serta rakyat malaysia amnya.

Tokwan sam said...

Jangan lupa Pulau Pinang tuan...